VSAN presenteert manifest: "Red de rechtshulp"

di, 05/15/2018 - 12:41

De Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN) heeft op dinsdag 15 mei het VSAN-manifest: 'Red de rechtshulp' aangeboden aan de Tweede Kamer. Hier leest u het manifest en hier leest u het bijbehorende persbericht.

De VSAN voert al jaren campagne voor een eerlijk stelsel van gefinancierde rechtsbijstand, omdat wij vinden dat het roer om moet. Er wordt al jaren door de overheid bezuinigd op de rechtshulp, terwijl circa 39% van de bevolking hiervan afhankelijk is voor de toegang tot het recht. De overheid kijkt alleen naar kosten, maar vergeet de baten van goede rechtshulp. De minister voor rechtsbescherming wil een 'redesign' van het stelsel omdat hij denkt dat het goedkoper kan, maar weigert pasklare oplossingen toe te passen die door verschillende onafhankelijke commissies zijn uitgewerkt.

Het huis van de rechtsbijstand staat op instorten. Na jarenlang praten is het tijd voor actie! Daarom komt de VSAN met een eigen plan.

We hopen dat ons manifest leidt tot concrete oplossingen voor de nijpende problemen in het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand en de uitwerking daarvan op rechtzoekenden en hun advocaten. Wij zijn benieuwd wat u van onze plannen vindt. Bent u het met ons eens of oneens? Heeft u eigen plannen? Laat het ons weten via info@vsanadvocaten.nl, doe mee met onze poll op de homepage, of publiceer erover op twitter, blogs, LinkedIn, etc. Hoe meer aandacht, hoe beter!